Gastronomia

Són molts els visitants que arriben a Castalla per degustar uns bons Gaspatxos, plat que a fet famosa a la capital de la Foia a tota la província d’Alacant.

Diversos bars i restaurants de la localitat preparen aquest exquisit plat, els ingredients del qual són coquetes a trossets, carn abundant i variada, així com tomata i ceba sofregides i, per donar-li el sabor que els caracteritza, se li afegeix una herba aromàtica anomenada pebrella.

Degustar uns bons gaspatxos és tot un ritual i un plaer per als paladars: primer s’aboquen sobre una coca feta amb lllevat i cuita sobre les brases d’un forn, s’acompanya d’un bon vi i allioli. Per acabar amb un tros de coca amb mel i un got de timó silvestre.

A banda dels gaspatxos, altres plats típics són la borreta de bacallar, l’arròs amb conill, el putxero de farcidures o l’arròs de la muntanya.

No podem oblidar els excel·lents embotits artesans i carns, així com la gran varietat de tapes típiques casolanes que es poden degustar a qualsevol bar o restaurant.

Altra magnífica especialitat de la gastronomia castelluda és la rebosteria, molt variada i singular. Dolços com els sequillos, pastissets de boniato, tonyes o magdalenes d’ametla es poden comprar als diversos forns de pa de la localitat, la majoria amb un forn a la rebotiga.

Dins la tradició gelatera de la zona, a Castalla també podrà assaborir uns exquisits gelats artesans. S’elaboren amb la mateixa recepta des de fa molts anys. El mantecao és un dels sabors més apreciats.

Castalla produeix un magnífic oli d’oliva i un vi exquisit, la marca del qual és Castillo de Castalla. Tots dos es poden adquirir a la Cooperativa Local.

 

Deixan's un missatge

Sant Isidre de Castalla

Contacte: 96 656 08 10

Email: info@castalla.org