El deixant del Correfocs, fil conductor inèdit per al cartell de la XXVIII edició de la Fira de San Isidre
  • L’Ajuntament presenta la web de la fira, totalment renovada, i el programa d’activitats, que tindran lloc els pròxims dies 13, 14 i 15 de maig

La Fira de Sant Isidre de Castalla ha presentat el cartell oficial de la XXVIII edició, que aquest any està inspirat en una de les seues activitats més cridaneres, el Correfocs. A més, l’Ajuntament ha donat a conèixer la web de la fira, que manté la direcció www.feriasanisidrocastalla.com, però que ha sigut totalment renovada. En ella s’inclou la informació relativa a tots els actes d’aquesta edició, que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de maig, així com notícies i imatges d’arxiu d’edicions anteriors.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha assegurat que “amb la presentació del cartell posem el focus en una de les imatges més recognoscibles de la Fira de San Isidre, la del Correfocs”. Per al primer edil, aquest “element protagonista identificarà a la fira i a la nostra ciutat en l’imaginari de totes les persones que tinguen intenció en visitar-nos en el mes de maig, en el que deixem enrere dos anys en blanc per culpa de la pandèmia”. Així, Bernabeu ha afirmat que “esperem que agrade a veïns i visitants, tant com a l’equip de govern, ja que pensem que reflecteix molt bé l’esperit festiu i la proposta integradora de totes les nostres celebracions de la Fira de Sant Isidre”. Això no obstant, Bernabeu ha indicat que l’Ajuntament “ha posat tots els recursos possibles per a tractar que aquesta edició de la Fira de Sant Isidre siga un èxit, però també que la convocatòria es desenvolupe amb totes les garanties i precaucions ja que l’amenaça per covid no ha acabat, però la nostra ciutat vol i necessita tornar gradualment a la normalitat”.

El cartell s’ha centrat en la figura del Correfocs, un recurs que encara no s’havia destacat en els anteriors cartells. A partir de la deixant de foc, llum i fum que deixa al seu pas el dimoni trobem els distints elements constitutius de la festa. Així, veurem el paper que juguen els diferents tipus de vehicles, originaris dels expositors d’aquest esdeveniment, així com els animals, la música, les atraccions, amb la participació del comerç i l’hostaleria local. Sobre aquestes figures sobresurt la del castell, màxim exponent del patrimoni cultural i històric del municipi. Tot això emmarcat en l’entorn urbà propi de la Fira de Sant Isidre, que també evoca aromes, colors i mercaderies medievals en la trama urbana, que l’Ajuntament espera que puguen disfrutar milers de persones arribades de tota la comarca i la província en eixe tercer cap de setmana de maig.

Per altra banda, la renovació de la pàgina web de la Fira de Sant Isidre que ha promogut el consistori castellut, ha impulsat el disseny d’una imatge més concorde amb la idiosincràsia de l’esdeveniment i que presenta el contingut de manera més atractiva per als usuaris. En aquest sentit, el director de la fira, Javier Montava, ha assenyalat que “el treball que hem dut a terme per a renovar a tots els nivells la Fira de Sant Isidre va dirigit a donar un salt de qualitat i convertir el cap de setmana de Sant Isidre en un referent firal de la comarca, però també de la provincia”.

En la mateixa direcció, els organitzadors han defensat la gran aposta per promoure l’arribada de noves empreses amb cost zero per a instal·lar els seus stands, entre altres mesures adoptades per l’equip de govern per a impulsar el certamen, donat que els terminis per a sol·licitar espais expositius estan oberts fins al pròxim dia 15 d’abril. Així, ha explicat Montava, “hem d’entendre i valorar aquesta aposta renovadora de la imatge de la fira en el context actual, en el qual portem dos anys sense poder celebrar cap festivitat a causa de la pandèmia que ens ha assolat en tots els àmbits, ja siga econòmic, social, cultural i que ha transformat moltes de les nostres costums i tradicions”.

Déjanos un mensaje

San Isidro de Castalla

Contacto: 96 656 08 10

Email: info@castalla.org