Castalla aposta per l’accessibilitat, inclusió i igualtat per a la Fira de Sant Isidre 2023

La millora en els serveis inclou places d’aparcament i banys per a persones amb mobilitat reduïda, franges horàries sense contaminació lumínica ni auditiva en la zona d’atraccions infantils i paritat de sexes entre el personal

L’Ajuntament de Castalla ha apostat per l’accessibilitat, la inclusió i la igualtat en la Fira de Sant Isidre 2023. Aquesta XXIX edició comptarà amb millores en els serveis de totes aquestes matèries, el que suposarà una millor experiència per als usuaris. Entre altres, la fira tindrà places d’aparcament i banys especials per a persones amb mobilitat reduïda (PMR), franges horàries sense contaminació lumínica ni auditiva a la zona d’atraccions infantils i paritat de sexes entre el personal dels punts d’informació de la organització.

Es tracta d’una actualització d’acord amb les necessitats i tendències actuals del sector firal. Els últims manuals d’aquesta industria conviden a incloure en qualsevol mostra, esdeveniment o celebració aquest tipus d’accions, que busquen avançar en matèria d’inclusió, accessibilitat i igualtat, amb l’objectiu d’oferir la millor experiència per als usuaris.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha destacat el treball que es realitza des del Consistori per a donar un salt de qualitat en la Fira de Sant Isidre. Segons el primer edil, “la present edició de la fira donarà un tomb radical, amb una millora significativa tant a nivell comercial com en la prestació de serveis”. D’acord amb Bernabeu, “a curt, mitjà i llarg termini treballem per a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la celebració de la Fira de Sant Isidre amb objectius que es veuen des de ja en totes les associacions relacionades amb aquest important esdeveniment”.

Per una banda, els treballs en matèria d’accessibilitat física van a centrar-se en els serveis d’aparcament i en els banys. Aquest anys, la fira comptarà amb un percentatge de les places d’aparcament exclusives per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) en les dues zones d’aparcament: la propera a l’Auditori Municipal (entrada sud-est) i la del Polígon el Riu/Poliesportiu (entrada nord-est). Així mateix, els cinc punts de WC presents en els 67.000 metres quadrats de superfície comercial també estaran adaptades per a PMR.

Per altra banda, la XXIX edició de la fira també disposarà d’elements inclusius visuals per a tota la senyalització present en la mostra. A més, l’equip organitzatiu també contempla altres elements i accions en matèria d’inclusió i igualtat. Entre altres, hi haurà franges horàries lliures de contaminació lumínica i auditiva en la zona d’atraccions infantils, i el personal que la organització dipose en els punts informatius de la fira tindrà paritat entre sexes.

Així, l’alcalde ha destacat que “pes a aquest any 2023 tenim l’objectiu clar de que la Fira de Sant Isidre de Castalla siga cada vegada més accessible i inclusiva per a totes les persones que ens visiten, i que en pocs anys siga accessible al 100%”.

Déjanos un mensaje

San Isidro de Castalla

Contacto: 96 656 08 10

Email: info@castalla.org