La Fira de Sant Isidre de Castalla incrementa un 14% el pressupost i arriba als 188.000 euros en aquest 2023

El creixement respecte a l’anterior edició contempla una forta inversió en matèria d’infraestructures, seguretat i serveis, sense deixar de costat la programació, actuacions i activitats d’oci atractiu per als visitants

La Fira de Sant Isidre de Castalla incrementa un 14% el pressupost per a l’any 2023. Així ho han decidit les regidories de Fira i Hisenda de l’Ajuntament de Castalla, que han tancat una previsió pressupostària per a la XXIX edició que volta els 188.000 euros. Amb això, el consistori ratifica l’aposta ferma de revitalitzar la fira i situar a la mostra en el més alt del calendari anual de fires comercials locals de la província d’Alacant i de la Comunitat Valenciana.

El pressupost tindrà com a partida més significativa la dotació d’infraestructures, seguretat i serveis, la qual ascendeix a 109.040 euros, un 58% del total. “La tendència firal actual i futura demanda uns ciments bàsics i necessaris per a desenvolupar una mostra comercial dotada de múltiples serveis al visitant i als mateixos expositors, a més d’una seguretat fiable en tots els aspectes”, sosté Gema Sánchez, regidora d’Hisenda de Castalla.

Per altra banda, 40.000 euros aniran destinats a actuacions, activitats i programació d’oci i cultura. Això suposa un 20% de pressupost. Aquest any la Fira 2023 torna a posar en valor actuacions de qualitat contrastada d’artistes de la comarca i la província, en el que també s’ha convertit en un objectiu de gran interès per a l’Ajuntament per dinamitzar l’activitat als professionals d’aquests sectors turístics.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha mostrat satisfacció amb la previsió pressupostària de la Fira 2023. “Hem actuat amb major antelació a edicions anteriors i d’una manera ordenada i estructurada. Hem prioritzat aquells aspectes més importants per a la mostra, sense deixar de costat aquells que li donen un valor afegit important”. Així mateix, el primer edil ha afirmat que “hem dissenyat un pressupost just i equilibrat, amb un increment justificat per a obtenir una edició de gran qualitat, segura i esperem que amb resultats comercials magnífics”. El primer edil també ha anunciat que el pressupost firal “creixerà” cada any amb la finalitat de millorar el certamen en cada edició.

Licitació de serveis i subministraments

Paral·lelament, l’Ajuntament ha obert el termini per a la licitació de diversos serveis i subministraments necessaris per a la contractació de la mostra, en compliment de la Llei de Contractació del Sector Públic de 2017. Fins al dia 18 d’abril de 2023, les empreses interessades poden concursar i presentar ofertes. La licitació, que suposa al voltant de 129.000 euros, contempla els següents 8 llots: Seguretat i vigilància; Àrea temàtica; Correfocs; Personal d’informació (atenció al visitant); Stands modulars per a sectors d’exposició específics; Stands estructurals per a les zones institucionals; WC mòduls sanitaris; Electricitat i Internet.

Per la seua banda, la regidora d’Hisenda, Gema Sánchez, ha informat sobre el treball realitzat per part dels tècnics municipals. “El personal tècnic, municipal ha realitzar un esforç important per a treure avant aquesta licitació, que suposa un treball extra a les tasques del dia a dia de l’Ajuntament”. D’acord amb l’edil d’Hisenda, “Esperem que les ofertes presentades cobreixen les expectatives sol·licitades i que els serveis i subministraments es duguen a terme amb total normalitat, amb l’objectiu d’obtenir un resultat magnífic per a l’organització de la Fira de Sant Isidre, com ja va ocórrer l’any passat”.

La Fira de Sant Isidre de Castalla incrementa un 14% el pressupost

Déjanos un mensaje

San Isidro de Castalla

Contacto: 96 656 08 10

Email: info@castalla.org