Les millores a la Fira de Sant Isidre impulsen l’increment del nombre d’expositors i les vendes

L’organització de la mostra valora positivament la celebració de la XXIX edició, que ha atret a 3.558 visitants que, a pesar del mal temps, han produït un gran impacte positiu en l’economia de Castalla

Les millores que la direcció de la Fira de Sant Isidre han implantat en l’edició del 2023 han donat els seus fruits. La XXIX edició de la mostra ha aconseguit créixer en quant al nombre d’expositors així com les operacions de venda de productes d’automoció i altres industries. L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha explicat que “des de l’any passat estem treballant per a dur la nostra Fira de Sant Isidre a un nivell molt més elevat pel que fa a qualitat i excel·lència, uns canvis que s’han pogut veure aquest any en els quals hem rebut a una gran quantitat de visitants, a pesar de la pluja i la coincidència amb altres festes locals en el nostre entorn, i hem aconseguit un gran impacte positiu en l’economia de Castalla”.

En aquest sentit, la Fira de Sant Isidre 2023 ha presentat una implantació millorada dels serveis bàsics que tota mostra ha de complir: senyalització, informació, higiene i neteja. A més, l’estructura comercial s’ha ordenat d’acord amb uns criteris d’eficiència i amb millors prestacions a nivell expositiu. Així mateix, també s’ha treballat en l’estètica general de la fira. L’organització també ha augmentat el nombre d’expositors comercials professionals i ha reduït els esdeveniments de la venda ambulant.

Així, pel que fa al nombre d’expositors en les zones comercials professionals, totes les xifres han augmentat. Els expositors de gran format s’han incrementat en un 33% respecte a 2021. En aquest apartat es troben els expositors pioners de la fira, com són l’automoció i les industries varies de gran format. L’alimentació ha duplicat el nombre de parades, incorporant expositors professionals dels sector agroalimetnari de la Comunitat Valenciana. La zona multicomercial també ha crescut considerablement i ha vist el nombre d’expositors incrementat un 60%. Amb aquestes dades, l’oferta comercial professional total ha passat de comptar amb prop d’un centenar d’expositors –gairebé un 70% més-, tots ells amb un nivell de vendes òptim a pesar del mal temps regnant. Per la seua banda, la zona de gastronomia ha mostrat una gran acceptació respecte al nou format i ha aconseguit un bon nivell de vendes.

Amb tota aquesta informació analitzada, la regidora de Turisme, Maite Gimeno, ha valorat de manera satisfactòria “l’afluència de persones que s’han apropat a Castalla entre el 12 i el 14 de maig per a visitar la nostra Fira de Sant Isidre, més encara tenint en compte la climatologia adversa”. Així, l’edil castelluda ha explicat que “la jornada amb major afluència va ser la del diumenge, coincidint amb el dia que més ens va respectar el temps, i que ens ha ajudat a millorar l’impacte econòmic en els pobles i el comerç de Castalla”. Gimeno ha volgut agrair la visita dels veïns i veïnes de localitats pròximes que van acudir durant el cap de setmana a la ciutat.

Finalment, en relació amb el Pla de Seguretat de l’esdeveniment, aquest s’ha executat amb gran eficàcia. En tot el cap de setmana no hi ha hagut que lamentar incidents greus a Castalla. Per dies, s’han atès cinc incidències lleus –quatre dissabte i una diumenge-, amb els corresponents assistències sanitàries. Els cossos policials junt amb els serveis mèdics han actuat de manera ràpida en totes elles i han vetllat per la salut i la seguretat de totes les persones que han assistit a la Fira de Sant Isidre.

Gran assistència de públic a la Fira de Sant Isidre durant tot el cap de setmana

La XXIX edició de la Fira de Sant Isidre ha tingut una gran assistència de públic durant els dies 12, 13 i 14 de maig. A pesar d’algun episodi de pluja, molts visitants han vingut a la ciutat de Castalla durant el cap de setmana.

D’acord amb les dades recollides per l’organització de la fira, s’ha arribat a una mostra de visitants de 3.558 persones per els 9 stands de l’àrea de Turisme. 1.830 persones en els punts d’Info Fira, 1.500 persones han visitat el Museu dels Pérez, i 140 persones han pujat a l’entorn monumental del Castell. Tot el conjunt de visitants ha servit per a recaptar valoracions i opinions per a futures edicions.

Pel que fa a la seua procedència, el 90% corresponen a visitants de la Comunitat Valenciana, el 7% han vingut des de Murcia, Castella-la Manxa, Catalunya i el País Basc i el 3% restant han sigut persones originàries d’Anglaterra, França, Països Baixos, Argentina i Uruguai. En definitiva, des dels distints agents implicats, consistori local, organització i col·lectiu d’expositors es valora positivament aquesta XXIX edició amb significants millores qualitatives, que ha aconseguit mantenir valors d’edicions anteriors, i que possiblement els haguera superat amb escreix en cas d’haver comptat amb millors condicions meteorològiques.

Déjanos un mensaje

San Isidro de Castalla

Contacto: 96 656 08 10

Email: info@castalla.org